Nyomaték kalibrálás

Nyomaték kalibráló laborunk és szervizünk mobil kalibráló és szerviz állomással rendelkezik, aminek köszönhetően laboratóriumon kívüli helyszínen is el tudjuk végezni különböző típusú csavarozógépek, nyomatékkulcsok kalibrálását és ISO 5393:2017 szerinti képességvizsgálatát. A csavarozógépek, nyomatékszenzorok és nyomatékkulcsok szögelfordulás kalibrálását szintén el tudjuk végezni.

Többféle gyártó csavarozó vezérlőjével rendelkezünk, így a csavarozóhoz tartozó vezérlőt nem kell postáznia, ha csupán csavarozógépét szeretné kalibáltatni laboratóriumunkban. Helyszíni munkáknál mobil kalibráló és szervizállomásunkon pedig előzetes egyeztetés után tudunk vinni a kalibrálandó szerszámokkal kompatibilis vezérlőt.


A lehetőségekről érdeklődjön elérhetőségeinken

Csavarozógépek
(NAH által akkreditált kalibrálás)

Laboratóriumi kalibrálás:              Helyszíni kalibrálás:
    0,25 - 750 Nm                             0,25 - 750 Nm

Elektromos és pneumatikus csavarozógépek kalibrálását vállaljuk márkától függetlenül (pl.: Atlas Copco Tensor, Deprag Minimat-EC-Servo).

A csavarozógépek kalibrálását nyomaték átalakítóval végezzük.
Nyomatékkulcsok és csavarhúzók
(NAH által akkreditált kalibrálás)

Laboratóriumi kalibrálás:              Helyszíni kalibrálás:
 0,14 - 678 Nm                            0,14 - 678 Nm
    
Nyomatékkulcsok és csavarhúzók (pl.: Saltus DAZ-TA 50, Norbar 15006) kalibrálását nyomaték átalakítókkal végezzük az MSZ EN ISO 6789-1:2017 alapján.
Nyomatékmérő szenzorok, modulok
(nem akkreditált kalibrálás)

Laboratóriumi kalibrálás:              Helyszíni kalibrálás:
0,1 - 1000 Nm                                       -         
     0 - 9999°                                           -         


Nyomatékmérő szenzorok, nyomatékmérő modulok (nyomaték átalakítók) kalibrálását (pl.: Atlas Copco IRTT-B, PCB PC9000 sorozat) igény esetén akár az EURAMET cg-14 (Nemzeti Mérésügyi Intézmények Európai Szövetsége) ajánlása alapján is el tudjuk végezni.